"ZAŠTO STE UBILI MOJU ĆERKU?" Dragan Kobiljski, otac Eme koja je ubijena u "Ribnikaru", postavio bolno pitanje
Dragan Kobiljski, Foto: Printscreen/RTS

SUĐENJE

"ZAŠTO STE UBILI MOJU ĆERKU?" Dragan Kobiljski, otac Eme koja je ubijena u "Ribnikaru", postavio bolno pitanje

Otac i majka dečaka ubice od prvog dana suđenja pokušavaju sebe i svoju porodicu da predstave kao žrtve

Objavljeno:

- Zašto ste ubili moju ćerku?

Ovo pitanje, danas je u sudnici Višeg suda u Beogradu, postavio optuženoj majci dečaka ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja škole, Dragan Kobiljski, otac ubijene Eme Kobiljski.

Roditelji Eme Kobiljski
Roditelji Eme Kobiljskifoto: Printscreen/RTS

Podsetimo, osim M.K. na optuženičkoj klupi je i njen suprug, otac maloletnog ubice.

Kako se nezvanično saznaje, na pitanje oca koji je kobnog dana ostao bez ćerke, M. K. nije dala odgovor.

- Na ovo, kao ni na brojna druga pitanja optužena Miljana Kecmanović nije odgovorila. Na prethodnom suđenju na pitanje otkud njen DNK na čauri koja je pronađena u učionici istorije VII/2 u kom je njen sin završio krvavi pohod, odgovorila je "pustite mašti na volju". Na slično pitanje, postavljeno danas u sudnici, M. K. koja je inače po profesiji stručnjak za DNK, odgovorila je da je to "deo veće slagalice".

Inače, kako je Kurir pisao i ona i njen suprug, optuženi V. K. negirali su navode optužnice Višeg javnog tužilaštva, kojom je njoj stavljeno na teret nedozvoljeno držanje oružja i municije, a njemu da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšten sigurnosti.

- Otac i majka dečaka ubice od prvog dana suđenja pokušavaju sebe i svoju porodicu da predstave kao žrtve, i to je ono zbog čega roditelji dece koju je njihov sin toga dana streljao, gube strpljenje. Bolno im je da gledaju nevešte pokušaje glume, neiskrene izjave saučešća, njihov utisak je da se Miljana i V. K. stavljaju u uloge žrtve, ali čim se opuste izlaze iz njih i pokazuju pravo lice - kaže izvor Kurira i otkriva da je danas, kada je prolazio pored optuženog V. K, otac Eme Kobiljski uputio jasno pitanje i njemu.

Suđenje
Suđenjefoto: Nenad Kostić

- Pitao ga je: "Zašto ti mene gledaš kao da me mrziš? Posle svega, ti mrziš mene?" - prenosi reči koje je Dragan Kobiljski, navodno, u sudnici uputio optuženom, a koje prema rečima našeg sagovornika, otkrivaju kako se roditelji ubijene dece osećaju dok u istoj prostoriji sede sa roditeljima dečaka ubice, koji odbacuju svoju krivicu za 3. maj prošle godine.

M. K, koja je danas odgovarala na pitanja roditelja ubijene dece obratio se u sudnici i Anđelko Aćimović, otac ubijene Angeline.

- Niste vi nikakva žrtva, zbog čega lažete? - rekao je, navodno, Angelinin otac Anđelko, zbog čega ga je sudija udaljio iz sudnice.

Inače, optužnicom su obuhvaćeni i vlasnik i instruktor u streljani u kojoj je V. K. obučavao sina da puca iz pištolja iz kojih je kobnog dana ubio decu i radnika obezbeđenja. Njima je na teret stavljeno da su lažno svedočili u istrazi i u nastavku suđenja je trebalo da iznesu svoje odbrane, ali se vlasnik streljane požalio da se ne oseća dobro, pa je nastavak suđenja odložen za 21. jun.

Bonus video:

04:01

RIBNIKAR JE OSTAVIO DUBOK TRAG U DRUŠTVU Mršević godinu dana nakon masakra: To je nepredvidiv zločin je doneo velike posledice!

(Espreso / Kurir / Jelena Spasić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.